Garantie Plus Aer Conditionat Climatico  ACHIZIȚ
IONÂND GARANȚIA PLUS POȚI EXTINDE

PERIOADA DE GARANȚIE A PRODUSULUI CU 1 SAU 2 ANI 

  


Ce este Garanția Plus oferită de CLIMATICO?

Garanția Plus oferită de CLIMATICO asigură extinderea perioadei de acoperire a garanției cu 1 sau 2 ani peste perioada de garanție standard, oferită de producători. Garanția Plus se poate achiziționa doar pentru produsele care au această opțiune disponibilă. Acesta este un serviciu opțional, contra cost, oferit tuturor clienților CLIMATICO care achiziționează un produs din categoriile desemnate.

Cum funcționează Garanția Plus?

Pe toată durata acoperită de Garanția Plus, beneficiezi de garantarea funcționării în parametrii normali a produsului, iar la sesizările referitoare la deficiențele de funcționare ale aparatelor sau nefuncționarea lor totală se va interveni în cel mult cinci zile lucrătoare pentru stabilirea defectului pe toată perioada acoperită. Serviciul poate fi achiziționat de orice client, fie el persoană fizică sau juridică, atât timp cât destinația de utilizare a produsului este cea recomandată de producător (rezidențială, comercială sau industrială), și indiferent de modalitatea în care a fost făcută achiziția produsului, online, din showroom sau prin comandă telefonică. 

Cum beneficiezi de Garanția Plus?

Pentru a profita de avantajele Garanției Plus este necesar ca în momentul achiziționării produsului nou să alegi această opțiune și vei primi un certificat de Garanție Plus care va însoți certificatul de garanție standard și unde vor fi stipulate datele de identificare ale produsului, ale beneficiarului și unde va fi trecută și perioada cu care se va prelungi durata de garanție oferită de producător. Plata pentru această opțiune va fi făcută o singură dată, la achiziționarea produsului.


Termeni și Condiții pentru Garanția Plus

Serviciul acoperă toate defectele de natură mecanică sau electrică, în condițile descrise în certificatele de garanție eliberate de producători și se aplică doar produselor pentru care a fost cerută extragaranția, produse ce vor fi identificate în baza numărului de înregistrare (Serial Number), certificat de garanție standard în original și factura de achiziție (copie sau original). Produsul trebuie să fie în configurația originală și să nu fi suferit deteriorări sau intervenții neautorizate.

Produsele acoperite de Garanția Plus beneficiază de un termen de intervenție pentru constatarea defectului de cinci zile lucrătoare. Acest termen se ia în calcul din momentul în care a fost primită sesizarea defecțiunii. În situația în care reparația produsului nu este posibilă într-un termen de 30 de zile, produsul va fi înlocuit cu un produs nou, identic sau similar, cu specificații și caracteristici de performanță cel puțin egale cu cele ale produsului inițial. Datorită avansului tehnologic produsul propus pentru înlocuire poate avea un preț mai mic decât cel al produsului inițial. Produsul primit pentru înlocuire beneficiază în continuare de acoperirea Garanția Plus până la expirarea termenului inițial pentru care a fost achiziționat acest serviciu.

În situația în care nici înlocuirea nu este posibilă, atunci vei primi contravaloarea produsului, la valoarea înregistrată pe factura de achziție. În acest ultim caz, în care se restituie contravaloarea produsului, efectele serviciului de Garanția Plus încetează. Contravaloarea Garanției Plus poate fi restituită doar în cazul în care defecțiunea aparatului se întâmplă în perioada în care este activă Garanția Standard. 

În situația în care se solicită intervenția nejustificată și/sau preluarea produselor în service fără motiv întemeiat, CLIMATICO își rezervă dreptul de a percepe o taxă de diagnosticare și/sau transport.

Garanția Plus se prelungește automat cu perioada în care aparatul nu a funcționat corespunzător. Perioada este luată în considerare din momentul în care se înregistrează constatatarea în service, până în momentul în care produsul funcționează din nou în parametrii normali.

CLIMATICO poate transfera obligațiile ce rezultă din onorarea acestui serviciu către o terță parte, drepturile clientului nefiind afectate în niciun fel de acest lucru.

Serviciul de Garanția Plus este asigurat doar pe teritoriul României.

Garanția Plus este un serviciu contra cost oferit de către CLIMATICO

Garanția Plus este în conformitate cu drepturile prevăzute de legislația în vigoare privind protecția consumatorului.

Reparații Repetate

În situația în care produsul pentru care ai ales opțiunea de Garanție Plus suferă într-un interval de șase luni trei intervenții repetate pentru același defect semnalat, constatate ca fondate de către echipele CLIMATICO, atunci ai dreptul să soliciți înlocuirea produsului. Defectele pentru care se fac reparațiile trebuie să se încadreze în Termenii și Condițiile certificatului de garanție al produsului.

Renunțare

Poți renunța la serviciul de Garanție Plus într-un termen de 15 zile calendaristice de la data achiziției, dacă în această perioadă nu ai beneficat de acest serviciu. Solicitarea de renunțare poate fi trimisă și în scris și la adresa contact@climatico.ro.

Drepturi de Transfer

În situația în care produsul acoperit de Garanția Plus este revândut sau înstrăinat către o terță parte, atât timp cât locația și amplasarea produsului nu este schimbată și efectuarea mentenanțelor periodice este respectată, atunci produsul va beneficia în continuare de Garanția Plus oferită de CLIMATICO.

Certificari

Climatico Daikin Home Comfort Expert ISO Sistem Management al Calitatii SRAC Climatico Climatico Membru al Asociatiei Generale a Frigotehnistilor din Romania Climatico.ro a castigat Locul 1 la editia 2023 a Galei Premiilor eCommerce, programul GPeC Proficiency, in categoria IT&C, Electronice & Electrocasnice Cel mai mare NPS al unui comerciant din eMag MarketPlace premiu primit la Gala Premiilor eCommerce GPeC 2022 Climatico.ro a castigat Locul 1 la editia 2020 a Galei Premiilor eCommerce Best Online Merchant Award for the Air Conditioner & Household Appliances Category Climatico Membru al Asociatiei Romane a Magazinelor Online Climatico Membru al TRUSTED.RO