Responsabilitate sociala Climatico - Banner

La CLIMATICO suntem dedicați nu doar companiei noastre, ci suntem preocupați să aducem un impact pozitiv în comunitatea noastră și să protejăm mediul înconjurător. Considerăm că este de datoria noastră să ne implicăm în acțiuni care să contribuie la binele comunității și la crearea unui viitor sustenabil pentru noi toți. 

Suntem mândri de angajamentul nostru, conștienți de responsabilitatea socială pe care o avem și sperăm să inspirăm.

RESPECTĂM MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

La CLIMATICO suntem conștienți de impactul pe care îl putem avea asupra mediului înconjurător și suntem dedicați protejării acestuia, fiind una dintre valorile noastre fundamentale.

Participarea la acțiuni de împădurireResponsabilitate sociala - Respectam mediul inconjurator

CLIMATICO este o companie care se implică activ în protejarea mediului înconjurător prin diferite proiecte și inițiative. Un exemplu concret este participarea anuală la programe de împădurire organizate prin intermediul proiectului Plantăm fapte bune în România.

Împădurirea este un proces esențial pentru îmbunătățirea calității aerului și pentru prevenirea schimbărilor climatice prin absorbția dioxidului de carbon din atmosferă.  Prin implicarea în astfel de proiecte, CLIMATICO își asumă un rol activ în protejarea mediului înconjurător și contribuie la crearea unui viitor mai durabil.
În plus, aceste proiecte aduc beneficii multiple, precum crearea unui habitat natural pentru animale și plante, protejarea solului împotriva eroziunii și crearea de locuri de muncă în sectorul silvic. 

Alături de echipa EFdeN în construirea casei Signature

CLIMATICO s-a implicat activ în construcția casei Signature, prin realizarea instalațiilor și punerea la dispoziție a echipamentelor de climatizare. Această colaborare a reprezentat o oportunitate unică de a oferi o contribuție semnificativă la un proiect important, care promovează soluții sustenabile pentru construcții.

Această casă inovatoare construită de către echipa EFdeN reprezintă un exemplu de construcție ecologică și sustenabilă, care utilizează tehnologii avansate pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, fiind certificată LEED v4.1 în anul 2021.

Colaborarea dintre CLIMATICO și EFdeN a permis dezvoltarea unui sistem de climatizare modern, care utilizează surse de energie regenerabilă, atingând obiectivul misiunii: zero emisii de carbon. Proiectul 'Casa Signature' realizat de EFdeN este câștigător la Solar Decathlon Middle East 2018 care a avut loc în Dubai, Emiratele Arabe U.

Dezvoltarea programului Eco CLIMATICO

Aparatele de aer condiționat intră în categoria DEEE și trebuie reciclate prin operatori autorizați pentru colectarea deșeurilor electrice, lucru pe care îl realizăm într-un mod organizat.

Astfel, din grija față de mediu, am dezvoltat programul Eco CLIMATICO, un program prin care aparatele de aer condiționat vechi sunt colectate și predate unei companii specializate în reciclare. Această inițiativă are ca scop prevenirea poluării mediului cu substanțe chimice periculoase din aparatele vechi și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Pe lângă beneficiile evidente pentru mediu, programul oferă și noi oportunități pentru clienții care doresc să predea aparatele lor vechi. Aceștia primesc o reducere pentru serviciul de demontare a aparatului vechi și, de asemenea, beneficiază de reducere pentru primul serviciu de mentenanță efectuat noului aparat achiziționat. Astfel, compania CLIMATICO își arată angajamentul nu doar față de protejarea mediului înconjurător, ci și față de clienții săi, oferindu-le oportunitatea de a contribui activ la construirea unui viitor sustenabil.

Participarea la toate campaniile AFM "Rabla pentru electrocasnice"

CLIMATICO a participat activ la toate campaniile "Rabla pentru electrocasnice" inițiate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Am oferit astfel posibilitatea cetățenilor să înlocuiască aparatele electrocasnice vechi și poluante cu echipamente noi și mult mai eficiente energetic, ceea ce a contribuit semnificativ la reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon. Această inițiativă reprezintă un exemplu de promovare a unui mediu mai sănătos și a unui stil de viață durabil. 

Responsabilitate sociala - grija fata de resurse - apa si electricitate

 

Colectarea selectivă a deșeurilor

Ne asumăm cu maximă responsabilitate datoria de a respecta cu strictețe toate cerințele legale cu privire la deșeuri și la colectarea acestora. Pentru a ne asigura că atingem toate obiectivele, am dezvoltat și implementat politici și proceduri interne stricte care să garanteze o gestionare responsabilă a deșeurilor și o reducere a impactului asupra mediului. Colaborăm cu parteneri specializați în gestionarea deșeurilor și astfel suntem convinși că toate deșeurile pe care le producem pleacă de la noi în deplină siguranță, urmând calea potrivită de reciclare. Angajamentul nostru este recunoscut prin certificarea ISO 14001:2015, care este un standard internațional ce stabilește cerințe pentru un sistem de management de mediu și este utilizat pentru gestiunea responsabilitățiilor de mediu în mod sistematic. 

Cei care doresc și sunt în apropiere de sediul nostru din Șoseaua Electronicii 46 pot aduce la noi deșeuri electrice. Acceptăm baterii, aparate electrocasnice, produse de iluminat și tonere.

Grija față de resurse

Ne străduim să integrăm practici ecologice în toate aspectele vieții noastre de zi cu zi. Astfel, pe lângă colectarea selectivă a deșeurilor, am implementat o serie de măsuri mici, dar eficiente, care ne permit să reducem consumul de resurse la birou. 

Printre acestea se numără instalarea mașinilor de spălat vase, care ne permit să reducem consumul de apă și de detergent, dar și să reducem cantitatea de deșeuri produse de tacâmuri și farfurii de unică folosință.

În plus, am introdus și uscătoare de mâini, astfel încât să putem evita utilizarea hârtiei de mâini. 

Printre practicile noastre ecologice se numără și reducerea utilizării hârtiei în birou. Una dintre măsurile pe care le-am adoptat este aceea de a nu printa documentele decât dacă este absolut necesar. În acest fel reușim să economisim hârtie și să reducem consumul de energie electrică necesar pentru imprimare. Încurajăm utilizarea documentelor digitale, atunci când este posibil, avand ca obiectiv până în 2025, să devenim paperless office.

De asemenea, am adoptat și o practică simplă, dar eficientă, de a decupla energia electrică la finalul programului. Aceste măsuri mici, dar importante, reprezintă o dovadă a angajamentului nostru și a dorinței noastre de a contribui la construirea unui viitor sustenabil pentru toți.

 

Responsabilitate sociala - ajutor spitale

IUBIM OAMENII - împreună pentru o comunitate sănătoasă

Credem că nimeni nu ar trebui să rămână indiferent atunci când află de oameni din comunitate care traversează momente dificile. Suntem o companie care își asumă responsabilitatea socială și care se implică în tot felul de acțiuni care să ajute.

În primul rând, suntem implicați activ în ajutorarea persoanelor care se confruntă cu situații dificile. Ne implicăm în acțiuni caritabile, cum ar fi donarea de alimente, haine sau jucării, sau contribuții financiare pentru persoane sau familii aflate în nevoie. 

Renovarea a 2 saloane din Spitalul de Arși București

Ne dorim să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de tratament și recuperare a pacienților din România și să sprijinim eforturile organizațiilor implicate în proiecte care să aducă beneficii comunității și sistemului de sănătate.
În aprilie 2019 CLIMATICO a oferit sprijinul necesar Asociației Studenților la Construcții din București (ASCB) pentru renovarea a două saloane din cadrul Spitalului de Chirurgie Plastică.
Am pus la dispoziție echipamente de climatizare de ultimă generație și am oferit serviciile noastre de instalare pentru a asigura un mediu confortabil și sănătos pentru pacienți și personalul medical.

Responsabilitate sociala - ajutor spitale Covid


Sprijin pentru spitale

Suntem recunoscători că am putut contribui într-un mod concret la eforturile sistemului medical din România de a face față pandemiei COVID-19 și sperăm că toți putem continua să fim solidari și să ne sprijinim unii pe alții în vremuri dificile. 

Începutul anului 2020 a adus o pandemie fără precedent, care a afectat întreaga lume, în România luna Aprilie fiind una dintre cele mai critice perioade, când numărul cazurilor de contaminare a început să crească exponențial și sistemul medical a început să fie pus la încercare.

În această situație de criză am considerat că este esențial să ne alăturăm comunității și să oferim sprijin spitalelor din București.

În colaborare cu Asociația VeDem Just - Voci pentru Democraţie am furnizat viziere de protecție personalului medical din Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino și Centru Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă C.M.D.T.A.M.P..

Solidaritatea și implicarea tuturor ne-a dat speranța că putem trece împreună prin această perioadă dificilă. 

 

Responsabilitate sociala - Ajungem Mari


Educație pentru copii defavorizați

Copiii sunt viitorul oricărei comunități și accesul lor la educație este crucial pentru dezvoltarea societății. La CLIMATICO, suntem conștienți de importanța acestui aspect și suntem implicați în proiecte care sprijină educația și dezvoltarea copiilor.

Ca parte a angajamentului nostru față de comunitate, am oferit sprijin fundației Colina Primăverii din Pitești. Această inițiativă a avut ca scop îmbunătățirea climatului din sălile de clasă în care își desfășoară activitatea copiii.

În cadrul acestei colaborări am luat decizia de a înlocui vechiul sistem de încălzire al imobilului de pe colină cu unul nou și performant. Am asigurat servicii de instalare de înaltă calitate și am furnizat echipamente de încălzire de ultimă generație, care să ofere un mediu confortabil și sănătos copiilor și cadrelor didactice implicate în acest proces educațional.

De asemenea, am finanțat Asociația Lindenfeld pentru programul Ajungem Mari, care are ca obiectiv facilitarea accesului la educație a grupurilor vulnerabile precum copii și tineri instituționalizați.

 

Responsbilitate sociala - ajutor pentru refugiatii din Ucraina


Sprijin pentru refugiați

Un alt eveniment care a zguduit liniștea întregii lumi a fost declanșarea războiului din Ucraina, atunci când sute de mii de oameni s-au văzut nevoiți să își părăsească țara pentru a fugi din calea primejdiei iminente, devenind astfel vulnerabili în fața traiului de zi cu zi.
Astfel, refugiații din Ucraina au avut nevoie de ajutorul românilor pentru a le alina puțin suferința pricinuită de război. În acest sens, am alocat un buget considerabil pentru achiziționarea de produse de primă necesitate, cum ar fi medicamente, produse de igienă, haine, pături, perne și așternuturi, în încercarea de a-i ajuta pe acești oameni să depășească dificultățile cu care se confruntă. Membrii echipei noastre s-au implicat activ împreună cu familiile și prietenii lor și am reușit să organizăm transportul produselor către asociația Fight For Freedom, care se ocupă de sprijinirea refugiaților din zona de graniță a României cu Ucraina.

Cu ajutorul logisticii noastre, toate produsele colectate au ajuns în depozitele asociației din Suceava și au fost distribuite către refugiații aflați în nevoie.

Am trimis produse esențiale și către centrul de refugiați din Gara de Nord, București, pentru a-i ajuta pe cei care se aflau în tranzit sau care și-au găsit acolo un adăpost temporar. 

Suntem mândri să putem spune că am putut contribui la îmbunătățirea vieții acestor oameni și că ne-am putut implica în mod concret în sprijinirea comunităților vulnerabile din România și din întreaga lume.


Responsabilitate sociala - o viata sanatoasa prin sport


O viață sănătoasă prin sport

Beneficiile pe care le aduce practicarea regulată a sportului sunt de o importanță vitală. De aceea, încurajăm toți membrii echipei noastre să își facă timp pentru a face mișcare și pentru a adopta un stil de viață sănătos.

De-a lungul anilor am sprijinit diferite echipe și inițiative sportive, în special echipa de hochei pe gheață Sportul Studențesc, pe care am sponsorizat-o pentru mai mulți ani la rând. Suntem mândri să ne asociem cu acești jucători care, prin pasiunea și dedicarea lor pentru sport, ne oferă un exemplu relevant pentru importanța practicării sportului și a lucrului în echipă.

Pentru a încuraja membrii echipei noastre să își păstreze o viață sănătoasă și activă, organizăm diferite activități de grup, inclusiv participarea la evenimente sportive, cum ar fi The Color Run. Acest eveniment ne oferă ocazia de a ne conecta cu comunitatea și de a ne bucura împreună de mișcare și distracție.


IUBIM ANIMALELE

Responsabilitate sociala - iubim animalele - colaj

Suntem sensibili la nevoile comunității noastre și credem că este important să ne implicăm și să oferim sprijin acolo unde este nevoie. Unul dintre obiectivele noastre de responsabilitate socială este salvarea animalelor aflate în nevoie. În acest sens, am dezvoltat parteneriate cu mai multe asociații, precum Asociația pentru Protecția Animalelor Kola Kariola și Asociația Milioane de Prieteni, care au drept scop grija față de prietenii noștri necuvântători.

Donații spre asociația Kola Kariola

Asociația Kola Kariola este una dintre cele mai implicate organizații în procesul de sterilizare a animalelor fără stăpân. Ei iau în considerare multe cazuri disperate, care nu ar avea o rezolvare fericită fără implicarea lor și a celor care donează. Membrii asociației Kola Kariola au reușit mereu să ne sensibilizeze și să ne determine să ne implicăm cu toată inima în eforturile lor.

Bamse, ursul orfan adoptat de CLIMATICO

Suntem mândri să facem parte dintr-o comunitate responsabilă și implicată, care are grijă de fiecare ființă vie în mod egal. Un exemplu de implicare activă în protejarea animalelor este adoptarea ursului Bamse, un pui de urs rămas fără părinți, care a ajuns în Sanctuarul LIBEARTY de la Râșnov, proiect al Asociației Milioane de Prieteni. Ne-am asumat responsabilitatea de a avea grijă de el de la distanță, oferindu-i șansa să crească în habitatul lui natural. Prin echipa Asociației Milioane de Prieteni ne asigurăm că Bamse beneficiază de tot ceea ce are nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă și fericită. 

CLIMATICO este ACASĂ pentru 2 pisici și 5 câini 

Bagheera, Milka, Leo, Blondy, Negruța, Lucky și Bobiță, 2 pisici și 5 câini, ne aduc bucurie în fiecare zi la birou. Aceste animale au fost salvate și și-au găsit un cămin cald și iubitor la noi. Este uimitor să vezi cât de multe lucruri se pot învăța de la animale. Suntem cu toții foarte fericiți datorită lor pentru că fiecare are o personalitate distinctă si aduce o energie pozitivă în birou. Este minunat să vezi cum toată lumea își face timp pentru a se juca împreună cu ele sau pentru a le oferi o mângâiere. Pe toate le îngrijim cu drag și le oferim tot ce au nevoie, precum hrană adecvată și afecțiune.

CLIMATICO, 'agenție de adopție'

La birou, avem periodic și alte animale salvate pe care le îngrijim și le pregătim pentru adopție. Ne dedicăm resurse pentru a găsi cele mai bune soluții pentru aceste animale, inclusiv pentru a identifica familii iubitoare care doresc să le adopte și să le ofere o casă sigură și călduroasă. Suntem bucuroși să fim implicați în această cauză și să oferim sprijin comunității noastre prin salvarea animalelor aflate în nevoie.

Certificari

Climatico Daikin Home Comfort Expert ISO Sistem Management al Calitatii SRAC Climatico Climatico Membru al Asociatiei Generale a Frigotehnistilor din Romania Climatico.ro a castigat Locul 1 la editia 2023 a Galei Premiilor eCommerce, programul GPeC Proficiency, in categoria IT&C, Electronice & Electrocasnice Cel mai mare NPS al unui comerciant din eMag MarketPlace premiu primit la Gala Premiilor eCommerce GPeC 2022 Climatico.ro a castigat Locul 1 la editia 2020 a Galei Premiilor eCommerce Best Online Merchant Award for the Air Conditioner & Household Appliances Category Climatico Membru al Asociatiei Romane a Magazinelor Online Climatico Membru al TRUSTED.RO