Aer Conditionat Whirlpool 12000 BTU

Un aparat de aer conditionat este necesar daca vrei sa iti asiguri confortul termic perfect in casa ta. Acestea sunt echipamente versatile, care iti permit sa controlezi temperatura din incapere astfel incat sa te simti mereu confortabil. Nu numai ca iti pot racori camera in timpul verii, dar te pot si incalzi in timpul iernii.

Filtreaza dupa
  1. Aparat de aer conditionat Whirlpool SPICR 312W Inverter 12000 BTU

    Capacitate incalzire:12000 BTU
    Capacitate racire:12000 BTU
    Dimensiune carcasa:
    Nivel de zgomot racire:19 dB
    Lungime unitate interna:790 mm
    vezi mai mult
    1.99999 Lei

  2. Aparat de aer conditionat Whirlpool R32 SPIW312A2WF Inverter 12000 BTU

    Rating:
    80% of 100
    Capacitate incalzire:13648 BTU
    Capacitate racire:11942 BTU
    Dimensiune carcasa:
    Nivel de zgomot racire:19 / 31 / 36 / 40 dB
    Lungime unitate interna:905 mm
    vezi mai mult
    2.24999 Lei

  3. Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW312A3WF20 Inverter 12000 BTU

    Rating:
    90% of 100
    Capacitate incalzire:12000 BTU
    Capacitate racire:12000 BTU
    Dimensiune carcasa:
    Nivel de zgomot racire:19 dB
    Lungime unitate interna:905 mm
    vezi mai mult
    2.94999 Lei

pe pagina

Aparatele de aer conditionat sunt echipamente care asigura confortul termic in interiorul imobilelor. Acestea pot fi folosite atat pentru racire, cat si pentru incalzire, dezumidificare sau ventilatie. Unele sunt echipate cu diferite tipuri de filtre care ajuta si la purificarea aerului. Cu exceptia aparatelor de aer conditionat portabile, celelalte produse trebuie instalate de montatori autorizati CLIMATICO, pentru a beneficia de o functionare eficienta si de garantie.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Aparatele de aer conditionat beneficiaza de tehnologia si performanta agentilor frigorifici care, prin compresie (presiunea generata de compresor) pot scadea sau creste temperatura in circuitul frigorific. Apoi, prin recircularea aerului prin condensator, acesta este climatizat asigurand confortul dorit.

Montaj aer conditionat

Aparatul de aer conditionat se instaleaza in camera care se doreste a fi climatizata. Instalarea aparatului pe hol sau intr-o alta incapere poate genera un consum mai mare de energie sau un slab randament in climatizarea incaperii vizate.
Instalarea aparatelor de aer conditionat trebuie sa fie efectuata de montatori autorizati pentru a beneficia de garantie si interventii service prompte si garantate. Doar aparatele de aer conditionat portabil nu necesita montatori autorizati pentru instalare.

Kit de instalare aer conditionat

Existenta kit-ului de instalare in pachetul aparatului de aer conditionat este ultimul lucru de care trebuie tinut cont atunci cand alegem aparatul de aer conditionat. Kit-ul de montaj inclus in pachetul unor produse presupune doar 3 metri de teava izolata care, uneori, nu sunt suficienti, fiind necesar un traseu mai lung. Astfel acel kit nu va fi folosit, pentru a evita eventualele suduri. Astfel va fi inlocuit cu o teava vrac, din care se poate taia lungimea necesara, iar kit-ul va ramane in posesia echipei de montaj, urmand ca lungimea suplimentara sa fie achitata la finalul instalarii. De asemenea, teava utilizata de catre echipele noastre este mai buna decat cea livrata in kit-ul produselor. 

Esti indecis si nu stii ce model sa alegi? Iata cateva sfaturi care te-ar ajuta sa faci cea mai buna alegere â†’ Cum aleg aparatul de aer conditionat?

Parerea ta este foarte importanta, aÈ™a ca nu ezita si povesteste-ne experienta ta â†’ ★★★★★ → Facebook → Google

Intrebari Frecvente Aer Conditionat Rezidential - Whirlpool - 12000 BTU:

Cum aleg un aparat de aer conditionat?

Pentru a alege cat mai corect este nevoie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

Suprafata incaperii pe care dorim sa o climatizam;

Eficienta energetica a aparatului - valorile SEER si SCOP din specificatii, cu cat aceste valori sunt mai mari cu atat aparatul consuma mai putin;

Nivelul de zgomot produs - cu cat valoarea minima de zgomot a unitatii interne, exprimata in dB(A), este mai mica cu atat aparatul este mai silentios. Urechea umana nu mai detecteaza fluctuatiile de zgomot sub 24dB(A), asa ca aparatele care au sub aceasta valoare sunt greu de sesizat in timpul functionarii;

In functie de dotarile pe care le are si functiile pe care ni le dorim sa le indeplineasca;

In functie de design, atat timp cat unele modele sunt disponibile in mai multe game de culori.

Cât consumă un aparat de aer condiționat?

Consumul aparatelor de aer condiționat depinde de mai mulți factori, cum ar fi: dimensionarea cât mai corectă a aparatului, temperatura existentă în interiorul și exteriorul încăperii, izolația, capacitatea surselor de încălzire din încăpere, numărul persoanelor aflate în încăpere, traficul pe uși sau eventualele ferestre sau căi de aerisire deschise, durata pe care este lăsat să funcționeze aparatul și altele.

Toate aparatele aflate în oferta noastră beneficiază de tehnologia inverter care ajută la eficientizarea consumului de energie electrică.

Dacă sunt îndeplinite condițiile ideale, iată un exemplu de consum pentru principalele capacități:

  • 9000 BTU - 2.63 kW/h
  • 12000 BTU - 3.51 kW/h
  • 18000 BTU - 5.27 kW/h
  • 24000 BTU - 7.03 kW/h

Pentru ca aparatul să consume cât mai puțin este recomandat ca acesta să fie lăsat să funcționeze pe durate cât mai lungi de timp și este contraindicat să fie pornit și oprit de mai mult ori, pentru că acest lucru generează pe lângă un consum ridicat de energie electrică, uzează și scade durata de viață a compresorului.

Ce inseamna BTU?

BTU este prescurtarea unitatii de masura pentru energie, British Thermal Unit. Aceasta este definita ca fiind necesarul de caldura pentru a ridica temperatura unei jumatati de kilogram (1 Pound) de apa cu un grad Fahrenheit.
1 Watt este aproximativ 3,412 BTU/h
1 Cal Putere este aproximativ 2,544 BTU/h

Ce este tehnologia inverter?

Tehnologia inverter permite functionarea compresorului si a altor motoare cu care este dotat echipamentul de climatizare la turatii variabile, fapt care genereaza un consum proportional cu puterea generata de echipament la momentul respectiv. Tehnologia inverter asigura o functionare economica si silentioasa a aparatului de aer conditionat.

Ce functii poate avea un aparat de aer conditionat?

Toate aparatele de aer conditionat au urmatoarele functii: racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare. Pe langa acestea, in functie de model, pot avea si functii si tehnologii suplimentare:

Filtru cu apatit de titan - ajuta la descompunerea mirosurilor neplacute;
Filtru cu ioni de argint  - contribuie la eliminarea factorilor alergeni din ambientul interior;
Filtru streamer - omoara virusurile si bacteriile din aer;
Senzor de prezenta - directioneaza jetul de aer intr-o zona a incaperii in care nu suntem prezenti pentru a evita senzatia de frig/cald generata de jetul de aer. Muta aparatul pe treapta minima de functionare atunci cand nu mai detecteaza prezenta umana in incapere;
Grid Eye - Pe langa functiile senzorului de prezenta acesta mai are capabilitatea de a detecta o zona supra-incalzita/racita a incaperii (in dreptul unei ferestre, usi sau un perete exterior etc.) si directioneaza acolo jetul de aer pentru a asigura o climatizare uniforma a incaperii;
Control prin WiFi - permite controlul functiilor aparatului de oriunde te-ai afla, atat timp cat ai aplicatia instalata pe smartphone sau pe tableta, iar aparatul beneficiaza de conexiune la internet prin intermediul unei retele WiFi. La unele aparate aplicatia permite si vizualizarea consumului de energie electrica sau optimizarea acestuia.

Pot folosi aparatul de aer conditionat pentru incalzire?

Nu toate aparatele de aer conditionat pot fi folosite cu succes pentru incalzire. Toate aparatele comercializate acum sunt inverter, fapt care faciliteaza utilizarea pentru incalzire. Pentru a beneficia de un randament bun pe modul de incalzire este bine sa alegem un aparat de la un producator consacrat. Marea majoritate a aparatelor ofera un randament bun pana la -5°C, dar sunt si aparate de aer conditionat care pot fi folosite ca sursa unica de caldura, care functioneaza cu succes pe modul de incalzire la temperaturi de -15°C, -20°C si chiar -30°C.
Aceste valori pot fi consultate in specificatiile tehnice ale unitatii externe.