Aer conditionat multi split - Hisense

Aparatele de aer conditionat multi split sunt ideale acolo unde spatiul disponibil in exterior nu permite instalarea mai multor unitati exterioare. Acestea functioneaza ca si cele mono split si pot fi conectate la o unitate externa, astfel incat sa poti avea intre 2 si 5 unitati interne de capacitati diferite.

Filtreaza dupa
Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.
Cele mai vandute produse

Aparatele de aer conditionat de tip multi-split sunt echipamente care fuctioneaza pe aceleași principii ca aparatele mono-split, asigurand confortul termic in interiorul imobilelor. Acestea se diferentiaza prin faptul ca pe o unitate externa de tip multi, pot fi conectate intre 2 și 5 unitati interne de capacitati diferite. Aceste sisteme pot fi folosite atat pentru racire, cat și pentru incalzire, dezumidificare sau ventilatie. in functie de tipul unitatilor interne alese, acestea pot ajuta și la purificarea aerului. Sistemele de acest tip trebuie instalate de montatori autorizati CLIMATICO, pentru a beneficia de o functionare eficienta și de garantie.

Montaj sisteme aer conditionat tip multi-split

Unitatile interne ale aparatelor de aer conditionat se instaleaza in camerele care se doresc a fi climatizate. Instalarea unitatilor pe hol sau intr-o alta incapere poate genera un consum mai mare de energie sau un slab randament in climatizarea incaperii vizate.
Instalarea aparatelor sistemelor de aer conditionat trebuie sa fie efectuata de montatori autorizati pentru a beneficia de garantie și interventii service prompte și garantate.
Este posibil ca traseele unitatilor sa fie preinstalate iar aparatele sa fie instalate și puse in functiune ulterior dupa finalizarea lucrarilor de constructii.

Esti indecis si nu stii ce model sa alegi? Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa faci cea mai buna alegere → Cum aleg aparatul de aer conditionat?

Parerea ta este foarte importanta asa ca nu ezita si povesteste-ne experienta ta ★★★★★FacebookGoogle

Intrebari Frecvente Aer Conditionat Multi Split - Hisense:

Cum functioneaza un sistem de aer conditionat multi-split?

Aparatele de aer conditionat de tip multi-split beneficiaza de tehnologia și performanta agentilor frigorifici, care, prin compresie (presiunea generata de compresor) pot scadea sau crește temperatura in circuitul frigorific. Apoi, prin recircularea aerului prin condensatoarele unitatilor interne, climatizeaza aerul din interiorul incaperilor in care sunt instalate.

Unitatile interne trebuie sa fie setate toate pe același mod de functionare, racire sau incalzire, in caz contrar nu vor functiona.

Cum aleg un sistem de aer conditionat tip multi-split?

Pentru a alege cat mai corect atunci este nevoie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

Puterea unitatilor interne in functie de suprafata fiecarei camere care se dorește a fi climatizata;
Capacitatea unitatii externe in fuctie de capacitatea totala a unitatilor interne - in general o unitate externa suporta o incarcare de pana la 50% din puterea sa nominala (de exemplu: daca avem 2 unitati interioare de 9000BTU/2.5kW și o unitate de 12000BTU/3.5kW, adica un total de 30000BTU/8.5kW, putem alege o unitate externa de 6.8kW);
Eficienta energetica a echipamentului - valorile SEER și SCOP din specificatiile unitatii externe, cu cat aceste valori sunt mai mari cu atat aparatul consuma mai putin;
Nivelul de zgomot produs de unitatile interioare - cu cat valoarea minima de zgomot a unitatii interne, exprimata in dB(A), este mai mica cu atat aparatul este mai silentios. Urechea umana nu mai detecteaza fluctuatiile de zgomot sub 24dB(A), așa ca aparatele care au sub aceasta valoare sunt greu de sesizat in timpul functionarii;
In functie de dotarile unitatilor interioare și a functiilor suplimentare pe care ni le dorim sa le indeplineasca;
In functie de design, atat timp cat unele unitati interioare sunt disponibile in mai multe game de culori.

Cat consuma un sistem de aer conditionat tip multi-split?

Consumul aparatelor de aer conditionat depinde de mai multi factori, cum ar fi: dimensionarea cat mai corecta a aparatului, temperatura existenta in interiorul și exteriorul incaperii, izolatia, capacitatea surselor de incalzire din incapere, numarul persoanelor aflate in incapere, traficul pe uși sau eventualele ferestre sau cai de aerisire deschise, durata pe care este lasat sa functioneze aparatul și altele.

Toate aparatele aflate in oferta noastra beneficiaza de tehnologia inverter care ajuta la eficientizarea consumului de energie electrica.

In cazul echipamentelor multi-split, pentru a beneficia de un consum optim de energie este indicat sa il folosim la o incarcare cat mai apropiata de puterea nominala a unitatii externe.

Pentru ca echipamentul sa consume cat mai putin este recomandat ca acesta sa fie lasat sa functioneze pe durate cat mai lungi de timp și este contraindicat sa fie pornit și oprit de mai mult ori, pentru ca acest lucru genereaza pe langa un consum ridicat de energie electrica, uzeaza și scade durata de viata a compresorului.

Ce inseamna BTU?

BTU este prescurtarea unitatii de masura pentru energie, British Thermal Unit. Aceasta este definita ca fiind necesarul de caldura pentru a ridica temperatura unei jumatati de kilogram (1 Pound) de apa cu un grad Fahrenheit.
1 Watt este aproximativ 3,412 BTU/h
1 Cal Putere este aproximativ 2,544 BTU/h

Ce functii pot avea unitatile interioare ale sistemelor multi-split?

Toate unitatile interne ale echipamentelor de aer conditionat de tip multi-split au urmatoarele functii: racire, incalzire, ventilatie și dezumidificare. Pe langa acesta in functie de model, pot avea și functii și tehnologii suplimentare:

Filtru cu apatit de titan - ajuta la descompunerea mirosurilor neplacute;
Filtru cu ioni de argint - contribuie la eliminarea factorilor alergeni din ambientul interior;
Filtru streamer - omoara virusurile și bacteriile din aer;
Senzor de prezenta - directioneaza jetul de aer intr-o zona a incaperii in care nu suntem prezenti pentru a evita senzatia de frig/cald generata de jetul de aer. Muta aparatul pe treapta minima de functionare atunci cand nu mai detecteaza prezenta umana in incapere;
Grid Eye - Pe langa functiile senzorului de prezenta acesta mai are capabilitatea de a detecta o zona supra incalzita/racita a incaperii (in dreptul unei ferestre, uși sau un perete exterior etc.) și directioneaza acolo jetul de aer pentru a asigura o climatizare uniforma a incaperii;
Control prin WiFi - permite controlul functiilor aparatului de oriunde te-ai afla, atat timp cat ai aplicatia instalata pe smartphone sau pe tableta, iar aparatul beneficiaza de conexiune la internet prin intermediul unei retele WiFi. La unele aparate aplicatia permite și vizualizarea consumului de energie electrica sau optimizarea acestuia.

Pot folosi sistemul de aer conditionat multi-split pentru incalzire?

Nu toate aparatele de aer conditionat pot fi folosite cu succes pentru incalzire. Toate aparatele comercializate acum sunt inverter, fapt care faciliteaza utilizarea pentru incalzire. Pentru a beneficia de un randament bun pe modul de incalzire este bine sa alegem un aparat de la un producator consacrat. Marea majoritate a aparatelor ofera un randament bun pana la -5°C, dar sunt și aparate de aer conditionat care pot fi folosite ca sursa unica de caldura, care functioneaza cu succes pe modul de incalzire la temperaturi de -15°C, -20°C și chiar -30°C.
Aceste valori pot fi consultate in specificatiile tehnice ale unitatii externe.

Certificari

Climatico Daikin Home Comfort Expert ISO Sistem Management al Calitatii SRAC Climatico Climatico Membru al Asociatiei Generale a Frigotehnistilor din Romania Climatico.ro a castigat Locul 1 la editia 2023 a Galei Premiilor eCommerce, programul GPeC Proficiency, in categoria IT&C, Electronice & Electrocasnice Cel mai mare NPS al unui comerciant din eMag MarketPlace premiu primit la Gala Premiilor eCommerce GPeC 2022 Climatico.ro a castigat Locul 1 la editia 2020 a Galei Premiilor eCommerce Best Online Merchant Award for the Air Conditioner & Household Appliances Category Climatico Membru al Asociatiei Romane a Magazinelor Online Climatico Membru al TRUSTED.RO