Aer Conditionat Daikin, Tehnonlogie Inverter, Montaj autorizat, Promotii

(luni - vineri 08:00 - 22:00)
Comanda aer conditionat si programeaza din timp montaj acreditat. Montaj profesional executat de personal calificat. Transport gratuit in toata tara! Plateste acum cu EcoVoucher

Logo Daikin 

Daikin Producator Sisteme ClimatizareAer conditionat Daikin

DESPRE DAIKIN

Daikin este un producător şi furnizor de echipamente HVAC (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), inclusiv pompe de căldură şi soluţii de refrigerare, deținând poziția de lider la nivel global. Daikin a fost continuu îmbunatățită timp de 55 de ani, pentru obținerea unui confort continuu si economic. Compania furnizează soluţii inovatoare şi superioare de climatizare, pentru a satisface nevoile în schimbare ale clienţilor rezidenţiali, comerciali şi industriali.

Daikin este liderul în producţia de soluţii de încălzire, răcire, ventilaţie şi refrigerare cu eficienţă ridicată pentru aplicaţii comerciale, rezidenţiale şi industriale.

DESPRE DAIKIN CENTRAL EUROPE

Daikin Central Europe se află în Brunn am Gebirge, lângă Viena, Austria. Compania a fost înfiinţată în 1999 şi are rolul unui sediu regional pentru 15 ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE). Aproximativ 180 de angajaţi din cele 6 birouri DAIKIN din Brunn am Gebirge, Praga, Bratislava, Budapesta, Zagreb şi Bucureşti se ocupă de vânzările şi service-ul produselor Daikin din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Daikin Central Europe a încheiat anul fiscal 2013 cu o cifră de afaceri de 127 milioane Euro.

TEHNOLOGII DE VÂRF

Daikin este recunoscută pentru abordarea pionierească a dezvoltării de produse şi pentru calitatea şi versatilitatea de neegalat a soluţiilor sale integrate. De la eficienţa compresoarelor şi tehnologia inverter, până la cele mai recente realizări în domeniul agenţilor frigorifici şi al proiectării produselor pentru eficienţă sezonieră, Daikin se află în fruntea eficienţei energetice şi a inovaţiei.

ECHIPAMENTE MONO SPLIT DAIKIN 

Fiecare locuinta este diferita si unica, astfel Daikin pune la dispozitie o multitudine de tipuri de aparate de aer conditionat pentru a se integra cu succes in orice locatie oferind confortul perfect. Alegeti intelept solutia potrivita locuintei dumneavoastra tinand cont ca este o investitie pe termen lung care trebuie sa asigure confort ambiental si vizual.

Unitati de tip split - sunt cele mai utilizate echipamente de climatizare. Sunt pozitionate in partea superioara pe perete, aproape de tavan, la o distanta suficienta pentru a permite circularea aerului in incapere pentru a oferi confortul perfect atat estetic cat si functional.

Unitati de pardoseala - se pozitioneaza in partea inferioara a peretelui, atunci cand partea superioara nu permite amplasarea unitatii interioare sau nu se doreste modificarea designului interior.

Unitati de tip duct - se monteaza in plafonul fals al incaperii, ramanand la vedere doar grilele de refulare si absorbtie a aerului. In unele cazuri echipamentele duct pot fi montate pe plafon lasand la vedere echipamentul, tubulatura si grilelele.

Unitati de tip plafon / podea - poate fi amplasat aproape oriunde si in orice pozitie. Fie aplicat pe plafon, vertical. Acesta poate fi montat si inclinat dupa forma peretilor, ca in cazul mansardelor.

Ventilo-convector - asigura confort termic constant atat in anotimpul rece cat si in anotimpul cald oferind un cost redus. 

Purificatoare de aer - unitate mobila de dimensiuni reduse care pot fi amplasate in orice loc al camerei oferind posibilitatea de a va bucura de aer curat, purificat si umidificat.

ECHIPAMENTE MULTI SPLIT DAIKIN

Sunt destinate utilizarii in domeniul rezidential si comercial acolo unde unitatile exterioare trebuie sa fie in numar cat mai mic din considerente tehnice, economice si estetice.

Echipamentele tip multi-split sunt aparate de aer conditionat care pot avea mai multe unitati interioare (de la doua la cinci) racordate la o singura unitate exterioara. Ofera multiple posibilitati de configurare, tipuri diferite de unitati interioare (split, duct, caseta), capacitati diferite care pot fi controlate individual oferind o economie considerabila de energie.  

Sistemele multi-split sunt dotate cu tehnologie inverter si control online.

SISTEME VRV

Sisteme climatizare Daikin VRV

Daikin a inventat tehnologia revoluţionară a volumului variabil al agentului frigorific (VRV) în 1982, moment în care a revoluţionat piaţa. Din acel moment, Daikin a continuat să fie lider în acest domeniu, iar în prezent, compania dezvoltă a patra generaţie de sisteme VRV, furnizând cele mai bune rezultate în domeniul climatizării, eficienţei energetice şi al controlului.
 
Deoarece sistemele VRV de la Daikin circulă numai cantitatea de agent frigorific necesară la un moment dat (de unde şi numele de volum variabil al agentului frigorific), diverse zone se pot bucura de setări diferite de climatizare. Acest lucru înseamnă că VRV oferă o soluţie versatilă şi personalizabilă pentru o întreagă clădire, ceea ce minimalizează consumul de energie şi oferă controlul utilizatorilor clădirii respective.
 
Inovaţiile revoluţionare precum sistemele VRV cu recuperarea căldurii au îmbunătăţit mai mult confortul şi versatilitatea, prin recuperarea căldurii extrase din cadrul proceselor de răcire, pentru a furniza căldură gratuită pentru producerea de apă caldă şi perdele de aer. În prezent, cele mai recente soluţii VRV furnizează încălzire, răcire, ventilaţie şi apă caldă de-a lungul întregului an, precum şi perdele de aer pentru uşile cu deschidere frecventă şi elemente de control prietenoase cu utilizatorul pentru toate tipurile de clădiri comerciale şi comunitare. 

COMPRESOARE

Compresor aer conditionat Daikin

Spre deosebire de alţi producători de aparate de aer condiţionat, Daikin îşi fabrică, printre altele, propriile compresoare, în fabricile sale din Republica Cehă şi Italia (McQuay). Acesta este un aspect important deoarece compresorul este inima sistemului de aer condiţionat, mărind presiunea şi temperatura vaporilor de agent frigorific, concentrând în mod eficient căldura pe măsură ce aceasta străbate sistemul.
 
Daikin s-a aflat întotdeauna printre pionierii care au dezvoltat tehnologia compresoarelor, iar în prezent, oferă o gamă completă de compresoare swing, scroll şi cu un singur şurub. Prin urmare, controlul prin inverter al compresoarelor se aplică în întreaga gamă de produse, furnizând un confort şi o eficienţă a sistemului îmbunătăţite.

POMPE DE CĂLDURĂEficienta energetica pompe de caldura

Cum funcționează pompele de căldură

Pompele de căldură sunt incluse în cadrul sistemului de aer condiţionat, transferând căldura dintr-un mediu în altul prin intermediul unui agent frigorific. De asemenea, ele furnizează o soluţie rentabilă de încălzire, pompele de căldură cu sursă de aer fiind recunoscute pentru faptul că folosesc o tehnologie de încălzire cu energie regenerabilă. 

În modul răcire, pompele de căldură funcţionează prin transferarea căldurii dintr-o cameră sau un spaţiu interior în aerul exterior, răcind astfel zona interioară. În schimb, pompele de căldură pot extrage căldura latentă din aerul exterior (chiar şi atunci când temperatura exterioară este mai mică de -20°C) şi îl pompează în interior pentru a încălzi spaţiile interioare. 

Eficiența unei pompe de căldură

Pompele de căldură au o eficienţă de aproximativ 300%. Adică, pentru fiecare unitate de energie utilizată de pompa de căldură în timpul funcţionării, se generează trei sau mai multe unităţi de căldură pentru a fi utilizate într-o clădire.  

Deoarece pompele de căldură funcţionează prin extragerea căldurii disponibile din aerul interior, ele sunt mult mai eficiente decât cele mai eficiente sisteme de încălzire care utilizează combustibil fosil. Pompele de căldură care sunt echipate cu tehnologia inverter de la Daikin sunt în mod special mai eficiente pentru toate tipurile de încălzire a interiorului. 

Utilizarea unei soluţii integrate cu pompă de căldură pentru a răci şi încălzi o clădire poate însemna şi o investiţie iniţială mai mică, precum şi proceduri mai simple de funcţionare şi întreţinere. 

TEHNOLOGIA INVERTER
Tehnologie Inverter aparate de aer conditionat
Tehnologie Inverter sisteme aer conditionat

Confortul: Inverterul îşi amortizează investiţia de multe ori prin îmbunătăţirea confortului. Un sistem de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă.

Eficienţa energetică: Deoarece un inverter monitorizează şi reglează temperatura mediului ambiant oricând este nevoie, consumul de energie scade cu 30% în comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire.

AGENT DE REFRIGERARE (frigorific)

Ca răspuns la interzicerea agenţilor frigorifici pe bază de CFC şi HCFC (regulamentul privind gazele F), în industrie sunt în curs de derulare proiecte extinse de cercetare pentru a introduce mai multe alternative acceptabile din punct de vedere ecologic la agenţii frigorifici utilizaţi în trecut. Daikin se află în fruntea mobilizării pentru identificarea agenţilor frigorifici naturali şi/sau cu un potenţial scăzut de încălzire globală (GWP). 

Daikin testează deja agenţi frigorifici precum R32 şi CO2, dar, de asemenea, recomandă factorilor de decizie luarea în considerare a emisiile indirecte de CO2 generate de-a lungul întregii durate de viaţă a unui produs şi să nu se bazeze numai pe potenţialul de încălzire globală al agentului frigorific. În funcţie de aplicaţie, trebuie aleasă cea mai eficientă variantă de agent frigorific.


Proiectarea produselor cu eficiență sezonieră

Produse cu eficienta sezoniera DaikinDaikin conduce tendinţa din industrie către „eficienţa sezonieră”, o nouă modalitate de evaluare a produselor de încălzire şi răcire, în funcţie de eficienţa lor energetică pe durata unui an întreg. 
 
Eficienţa sezonieră este direcţionată de Directiva europeană privind produsele energetice (denumită şi Directiva privind proiectarea ecologică), care specifică cerinţele minime privind proiectarea ecologică pe care producătorii trebuie să le integreze în produsele lor consumatoare de energie până în 2013. 

Daikin Europe N.V. este primul producător de aparate de aer condiţionat care a integrat deja în gama Sky Air pentru aplicaţii comerciale uşoare încă din 2010 recomandările mai stricte privind proiectarea ecologică.  

Eficiență zilnică pe durata întregului an
 
Valoarea ratei eficienţei energetice sezoniere (SEER) în modul răcire şi valoarea coeficientului sezonier de performanţă (SCOP) în modul încălzire reflectă consumul real de energie al unei pompe de căldură. 

SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele în modul aşteptare pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire. 

Angajamentul pentru eficiența sezonieră

Produsele Daikin concepute pentru eficienţă sezonieră sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, prin urmare, au emisii de CO2 mai scăzute. Calculele pentru eficienţa sezonieră oferă o evaluarea fiabilă a performanţei pentru consumatori, uşor         de înţeles, în momentul achiziţionării unui dispozitiv de încălzire sau răcire. Noua etichetă energetică pentru eficienţă sezonieră indică eficienţa energetică a produsului începând de la clasa A+, A, B etc. De asemenea, eticheta include emisiile sonore ale unităţii. 
 
GAMA BLUEVOLUTION
 
Daikin Bluevolution
 
DAIKIN a dus confortul locuinței la un nivel complet nou. 
 
Agentul frigorific R-410 A este prezent în cea mai mare majoritate a sistemelor de aer conditionat existente pe piața. Acesta este un amestec între doua tipuri de agenti frigorifici oferind mai multe beneficii, de aici reseie si motivul utilizarii sale frecvente.
 
Începand cu anul 2025 va fi interzisă utilizarea agentului frigorific R-410 A pentru sistemele rezidentiale tip split cu conținut de pana la 3 kg de agent frigorific, din cauza potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP).
 
Daikin a introdus deja unitățile de aer condiționat cu agent frigorific R-32 a cărui valoare GWP esre de doar o treime din cea a agentului frigorific R-410 A, fiind mult mai ecologic, îmbunatățind eficiența energetică până la A+++, atât in modul de încălzire cât și în modul răcire. În plus agentul frigorific R-32 este mai ușor de manipulat, reciclat si reutilizat fiind un agent frigorific monocomponent și nu un amestec precum R-410 A.


DAIKIN ONLINE CONTROLLER
 
Daikin online controller oferă mai mult confort după ce aparatul de aer conditionat va fi echipat cu acest dispozitiv electronic. El permite ca prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei să controlați ușor și eficient de oriunde și oricând parametrii aparatului de aer condiționat, așa cum doriți.
 
Puteți trimite detaliile de funcționare pentru aparatul de aer condiționat atunci când plecați de la serviciu spre casa sau când reveniți din vacanță, evitând astfel a impune aparatului sa lucreze la capacitate maximă pentru a realiza temperatura dorită in timp scurt, economisind astfel energie electrică.
 
La fel de util va este și atunci când telecomanda aparatului de aer condiționat nu este la îndemâna, în schimb telefonul vă este alături, el devenind practic telecomanda aparatului.

Toate produsele Daikin sunt produse într-o manieră ecologică şi au o eficiență energetică sporită.
 
Sisteme rezidentiale Daikin   Sisteme Multi-Split Daikin   Sisteme aer conditionat tip coloana Daikin   Sisteme Comerciale Daikin